Ημερολόγιο μη συμβάντων

June 27 @ 8:30 pm - 10:30 pm Event Series
Loading Events
  • This event has passed.

Το Θέατρο Σκάλα συνεχίζει την πορεία του με έναν εξωστρεφή και συλλογικό τρόπο λειτουργίας όπου οι τοπικοί καλλιτέχνες, σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου, συν-δημιουργούν το ρεπερτόριο.

Το «Ημερολόγιο μη συμβάντων» του Κώστα Μαννούρη είναι το πρώτο έργο αυτής της νέας εποχής του ιστορικού θεάτρου της Λάρνακας. Στα πλαίσια των νέων αυτών συνεργασιών και του ανοίγματος προς νέους δημιουργούς, το θέατρο Σκάλα συμπράττει με την Θεατρική Στέγη Κύπρου και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της, Ονησίφορο Ονησιφόρου, ο οποίος αναλαμβάνει την σκηνοθεσία του έργου.

Το “Ημερολόγιο μη συμβάντων” πραγματεύεται αυτό που ποθήσαμε και δεν έγινε, αυτή την περιοχή της πραγμάτωσης που δεν είναι για κάποιους ανθρώπους προσβάσιμη. Πώς διαχειριζόμαστε αυτή την αστοχία κι αυτή τη στέρηση; Παραμένουμε εγκλωβισμένοι στο πένθος και στην αυτολύπηση ή κάνουμε ένα άλμα αποδοχής με οδοδείκτη και συμπαραστάτη την ποίηση; Η Καλομοίρα -η κεντρική ηρωίδα του έργου- μας δείχνει το δρόμο της μετουσίωσης της απώλειας σε παφλασμό δημιουργικότητας και ελπίδας. Ναι, υπάρχει δικαίωση μέσα από τον οραματισμόμιας ισομερούς κατανομής της χαράς και της ευόδωσης. Αυτό γίνεται στην ποιητική χώρα όπου το εν δυνάμει πραγματώνεται και οι ελπίδες φυτρώνουν και καρπίζουν σαν τα στάχια.

Σύνοψη της πλοκής: Η Καλομοίρα Μισαή Πριμικίριου εγκαινιάζει το ιδιότυπο ημερολόγιό της, ένα «ημερολόγιο μη συμβάντων». Στο ανώι της Οδού Πνυκός στο Θησείο της Αθήνας φτάνει απρόσκλητα, μετά από απουσία τριάντα ετών, ένα άγνωστο πρόσωπο. Η υποτιθέμενη φίλη και συμμαθήτριά της Ευανθία Αναγνώστου. Εντός ολίγου αφικνείται κι ο δεκαοκτάχρονος Μηνάς Αρκτούρος για τη μελέτη, δήθεν, της πατριδογνωσίας. Αυτός είναι ο εφηβικός και ισόβιος έρωτας της Καλομοίρας. Προς τι όλα αυτά και γιατί τώρα; Για χάρη των ανθρώπων ή των λέξεων; Είναι απόγευμα, τον τρίτο μήνα του έτους. Ένα δωμάτιο, μια μεγαλοκοπέλα κι ένας ασπασμός. Στον τοίχο, στο δέρμα, στον αέρα.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Κώστας Μαννούρης

Σκηνοθεσία: Ονησίφορος Ονησιφόρου

Ερμηνεία: Έρικα Μπεγέτη, Ανδρέας Παράσχος, Κρυστάλ Μιχαήλ

Σκηνικά-Κοστούια: Ανδρέας Παρασκευά

Μουσική: Αντώνης Αντωνίου

Κίνηση: Άννη Χούρη

Φωτισμός: Γιώργος Λάζογλου

Σύμβουλος Δραματουργίας: Κατερίνα Χριστοδουλίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστη Χαραλάμπους

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30.

Τιμή εισιτηρίου : 15 Ευρώ

Κρατήσεις: SoldOut Tickets

Πληροφορίες: 99517498

Details

Date:
June 27
Time:
8:30 pm - 10:30 pm
Series:
Event Category:
Website:
https://www.soldoutticketbox.com/event/imerologio-mi-simvanton=2-24

Venue

Apothiki 79
Agiou Lazarou 83
Larnaka, 6020 Cyprus
+ Google Map
Phone
99083974