Έλενα Βολίνα

Musician and Programs Coordinator in Cultural and Creative Ιndustry

Είμαι ένας αφοσιωμένος, ευέλικτος άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και πάθος για την πολιτιστική και δημιουργική βιομηχανία, τη βιωσιμότητα και την πολιτιστική προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες.

Ως μουσικός με πάθος για την παραδοσιακή και την παγκόσμια μουσική, έχω συμμετάσχει σε φεστιβάλ στη Βραζιλία, την Ινδία και την Ευρώπη προωθώντας και διατηρώντας ζωντανή την πολιτιστική κληρονομιά. Εργάστηκα σε δύο έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ ως communications και project assistant στους τομείς του capacity building και educational training στην Music Crossroads International (European multicultural NGO). Η συμμετοχή μου σε αυτά τα προγράμματα ενίσχυσε τις ικανότητές μου και με οδήγησε στην εργασία στο AEI Audiovisual Forum ως συντονιστής προγραμμάτων. Βοήθησα και συντόνισα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις με μέντορες σε γυμνάσια, πανεπιστήμια και νεανικά κέντρα. Μέρος των καθηκόντων μου ήταν η εποπτεία και ο συντονισμός όλων των 3 προγραμμάτων, ο συντονισμός λογιστικών, η σύνταξη αναφορών και σχετικών εγγράφων, η επισκόπηση του προϋπολογισμού. Επιπλέον, ήμουν υπεύθυνη για τη διαχείριση του ετήσιου φεστιβάλ, την επιλογή συμμετεχόντων, τη ζωντανή μετάδοση του φεστιβάλ, τη δημιουργία και σχεδίαση προγραμμάτων, καθώς και την επίβλεψη των εσωτερικών και εξωτερικών δράσεων επικοινωνίας.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνεργάστηκα με την ομάδα μάρκετινγκ και την ομάδα επιμέλειας στην εμπλοκή του κοινού και την προώθηση των έργων, πραγματοποιώντας μεμονωμένες προετοιμαστικές εργασίες όπως οργάνωση λιστών επαφών, συντονισμός εργασιών, παραγωγή προωθητικού υλικού, σχεδιασμός και έλεγχος λιστών, οργάνωση συναντήσεων, παρακολούθηση άλλων μονάδων και ομάδων και άλλα πολλά.

Είμαι εξοικειωμένη με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, τις πολιτικές λήψης αποφάσεων και τις διαδικασίες, και είμαι πάντα ανοιχτή για συνεργασία με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς