Φεστιβάλ Λάρνακας

Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας

Το Φεστιβάλ Λάρνακας θεωρείται, και όχι άδικα, ως ένας από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς που δημιούργησαν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, το Φεστιβάλ Λάρνακας ξεκινούσε δειλά – δειλά το 1985, διαρκούσε μόνο μια εβδομάδα και λάμβανε χώρα μόνο στο Μεσαιωνικό Κάστρο. Από τότε όμως πολλά έχουν αλλάξει. Από το 1987 το Φεστιβάλ διαρκεί έναν ολόκληρο μήνα και αποκεντρώνεται. Το Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, η μεγάλη αποβάθρα της Λάρνακας, το Μεσαιωνικό Κάστρο, ο χώρος του Παλαιού Υδραγωγείου «ΚΑΜΑΡΕΣ» και του Αρχαίου Κιτίου, είναι μερικοί από τους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι διάφορες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Λάρνακας μέσα από την πορεία του στον χρόνο μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό που μετρά χιλιάδες φίλους και χαίρει εκτίμησης για την αισθητική και την πληρότητα των πολιτιστικών προτάσεων που έχει να παρουσιάσει κάθε καλοκαίρι.

Δημιουργοί αξεπέραστοι, μεγάλοι πρωταγωνιστές του θεάτρου και άλλα σημαντικά καλλιτεχνικά ονόματα έχουν τιμήσει το Φεστιβάλ Λάρνακας και το έχουν αναδείξει σε κοιτίδα πολιτισμού για ολόκληρη την Κύπρο.

Σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ αποτελεί η βράβευση του με την ετικέτα EFFE Label 2015-2016 από το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Το θεσμοθετημένο Φεστιβάλ Δήμου Λάρνακας, έχει διακριθεί ανάμεσα στα πιο ποιοτικά Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ για το έτος 2015-2016, μέσα από 761 Φεστιβάλ από 31 χώρες.

Συχνότητα διοργάνωσης: Κάθε χρόνο, τον μήνα Ιούλιο

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άκης Ιωάννου

+357 24629333 / +357 24657745

culturalservices@larnaka.com

www.larnaka.org.cy