Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Λάρνακας

Το Ζηνώνειο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο λειτουργεί στη Λάρνακα πάνω από 25 χρόνια. Συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λάρνακας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας με την στήριξη του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου.

Πρόκειται για σειρά επιστημονικών διαλέξεων, ανοικτές προς το ευρύτερο κοινό, δίνοντας την ευκαιρία για επιμόρφωση και ενημέρωση για ποικίλα θέματα γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.

Τα θέματα επιλέγονται βάσει αυστηρών κριτηρίων με σκοπό να καλύπτουν όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνική, οικονομική, πολιτική, θρησκευτική, ιστορική κ.α. πτυχές της Λάρνακας και της ευρύτερης περιοχής αλλά και θέματα γενικότερου και παγκόσμιου ενδιαφέροντος όπως, οικονομικά, ιατρικά, οικολογικά κ.α.

Ομιλητές είναι κυρίως μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και μέλη ξένων Πανεπιστημίων καθώς επίσης και καταρτισμένοι ειδικοί από διάφορα Ερευνητικά Κέντρα, επιστημονικούς φορείς και άλλους οργανισμούς.

Στο τέλος κάθε κύκλου διαλέξεων ο Δήμος Λάρνακας και το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε σεμνή τελετή απονέμουν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους παρακολουθήσουν τις διαλέξεις.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μεταδίδονται παγκύπρια σε απ’ ευθείας μετάδοση από το Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου του ΡΙΚ.

Τοποθεσία: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακα

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Άκης Ιωάννου

+357 24657745

culturalservices@larnaka.com

www.larnaka.org.cy