Σπύρος Αγαθού

Εικαστικός – Ιδιοκτήτης του Spyra Art Interactive Studio and Art Space

Ο Σπύρος Αγαθού γεννήθηκε το στη Λευκωσία. Κατάγεται από τη Λάρνακα, όπου ζει και εργάζεται.

Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών «Pietro Vannucci» Περούτζια, στην Ιταλία. Εκεί παρακολούθησε τετραετές πρόγραμμα σπουδών στον κλάδο της Ζωγραφικής, αποφοιτώντας με άριστα και διάκριση. Το 2003 έγινε δεκτός για Μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης. Φοίτησε στο Τμήμα Θεωρίας και Πρακτικής των Σύγχρονων Τεχνών.

Το 2002 τιμήθηκε με έπαινο στο Διαγωνισμό Χαρακτικής “3ο Premio Giovanni Biella per l’ incisione 2002”, στην Ιταλία. Το Νοέμβριο 2010, τού απονεμήθηκε έπαινος από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα «Τηλέμαχος Κάνθος» για τη συμμετοχή του στο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος, για το χαρακτικό του έργο και το Νοέμβριο 2014 αποσπά το Β’ Βραβείο Χαρακτικής στον ίδιο διαγωνισμό.

Τον Οκτώβριο του 2007 παρουσίασε την πρώτη του προσωπική έκθεση με τίτλο «ΜΙΜΝΗΣΚΩ» στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά και το 2016, στην ίδια Γκαλερί, τη δεύτερη του με τίτλο «ΜΙΜΝΗΣΚΩ ΙΙ». Σε συνεργασία με τον εικαστικό Αντώνη Τζιαρρίδη το 2021, παρουσίασαν την εικαστική πρόταση “DUOLOGUE” στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος και το 2023 την εικαστική πρόταση “Inside – out stories” στο Μουσείο Πιεριδή Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό.