Σταυρούλα Θωμά

Πιανίστρια

Η Σταυρούλα Θωμά είναι Κύπρια πιανίστρια που έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Αγγλία, Ουγγαρία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο. Η ζωντανή αίσθηση επικοινωνίας και λυρισμού είναι από τα στοιχεία που αναγνωρίζονται στις ερμηνείες τις πιανίστριας.

Το ορχηστρικό της ντεμπούτο έγινε το 2014, όταν ερμήνευσε το Κονσέρτο για Πιάνο σε Ρε Ελάσσωνα τοu. J.S. Bach σε συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου (Νέοι Σολιστες, Πρώτο Βήμα) υπό τη διεύθυνση του Roland Melia. Έπαιξε επίσης το Κονσέρτο του A. Mozart για Ρε Ελάσσωνα με τη Repertoire Orchestra του Birmingham Conservatoire υπό τη διεύθυνση του Daniele Rosina. Στην ηλικία των 11 η Σταυρούλα κέρδισε το 2ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό της Ευαγγελίας Τζιαρρή.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Γεωργίου και Μαρίας Τιρίμου. Της έχει απονεμηθεί το βραβείο Marzorie Huzlehurst (2011) για την επίδοσή της στην τελική συναυλία του Μεταπτυχιακού της στο Birmingham Conservatoire. To 2012-14 πραγματοποίησε σπουδές στο Liszt Academy of Music στη Βουδαπέστη, λαμβάνοντας πλήρη υποτροφία από το ίδρυμα Joseph Weingarten. Η Σταυρούλα πραγματοποίησε συναυλίες σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ όπως: International Kodály Φεστιβάλ, (Kecskemet, Ουγγαρία), Palace of Arts (Βουδαπέστη, Ουγγαρία), Edinburgh Fringe Φεστιβάλ, Musica Als Parks (Βαρκελώνη), Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής (Λάρνακα), Frontiers Φεστιβάλ (Μπέρμινχαμ), Symphony Hall (Μπέρμινχαμ), Steinway Hall (Λονδίνο), Adrian Boult Hall (Μπέρμινχαμ), World Music Festival (Paphos Music Lovers), Bromley Music Makers (Λονδίνο). Η Σταυρούλα Θωμά έχει δώσει συναυλίες ως καλλιτέχνης του Concordia Foundation στο St James Piccadilly και McMillan Cancer Centre του Λονδίνου.

Η Σταυρούλα έχει ιδιαίτερο πάθος για τη διδασκαλία του πιάνου και εργάζεται σε σχολεία στο Λονδίνο (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια). Η Κύπρια πιανίστρια έχει πρόσφατα γίνει επίτημο μέλος του Royal Birmingham Conservatoire Alumni Association για το οποίο συμμετέχει σε συνεντεύξεις και ομιλίες διοργανωμένες από τον προαναφερθείσα οργανισμό.