Λεωνίδας Κ. Παπασάββας

Ζωγράφος- Γλύπτης- Μουσικός-Μηχανικός

Είμαι Μέλος του ΕΚΑΤΕ Κύπρου και του ΙΑΑ.Γεννήθηκα στον Πάνω Αμίαντο το 1947.Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.Παρουσίασα έργα μου ζωγραφικής σε πολλές ομαδικές θεματικές εκθέσεις του ΕΚΑΤΕ καθώς και σε 10 ατομικές εκθέσεις.

Σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς Εικαστικών Τεχνών έχω αποσπάσει Α’,Β’ και Γ’ βραβείο στη Ζωγραφική.Α’ βραβείο ,το 2010, στο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος, δύο βραβεία Β’, το 2011, στον Παγκύπριο Διαγωνισμό “Maniera Cypria” και Γ’ βραβείο , το 2012, στον Εθνικό Διαγωνισμό Τέχνης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.Επίσης απέσπασα έπαινο,το 2008, στον Παγκύπριο Διαγωνισμό”Υφάνσεις” του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΕΚΑΤΕ.

Το 2021 εκπροσώπησα το ΕΚΑΤΕ στην Ειδικήν Κριτικήν Επιτροπή που συστάθηκε για τον εμπλουτισμό με έργα Τέχνης του νέου μεγάλου κτιρίου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Ως Μουσικός παίζω φυσαρμόνικα στους Κανταδόρους του Ζήνωνα. Ως Γλύπτης ειδικεύομαι σε κατασκευές τσιμεντογραφίας και ψηφιδωτού. Ως χορωδός είμαι τενόρος με παρουσία σε πολλές χορωδίες Παγκύπρια καθώς και σε όπερα.