Αλκηστις Βούλγαρη

Performer/Filmmaker

Η ‘Αλκηστης Βούλγαρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός και χορεύτρια, εξειδικευμένη στη χορευτική τεχνική της Isadora Duncan. Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με τη δημιουργία ταινιών και παραστάσεων, συνδυάζοντας θέατρο, ποίηση, λογοτεχνία, χορό και ραδιοφωνική τέχνη.

Το έργο της έχει παρουσιαστεί σε πολλές διαφορετικές χώρες, φεστιβάλ, εκθέσεις και θέατρα, όπως το Φεστιβάλ Μικρού Κινηματογράφου Panorama και η Ακαδημία Ρομαντικής στην Αθήνα, το Κέντρο Avatar και οι Πορκοβέτε Πικτσερς στον Καναδά, το UNU – Flores και οι Τεχνικές Συλλογές στη Δρέσδη, το Διεθνές Πολυμέσα Φεστιβάλ Τέχνης στη Σερβία, το Verti Films στην Πράγα, το On the Rocks Film Festival στην Ιταλία, το Μουσείο των Νεκρών Λέξεων στο Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη.

Στοχεύει στην ολοένα και αυξανόμενη οπτικοποίηση και ανακάλυψη της σύνδεσης του θεάτρου με τις φυσικές του ρίζες, αναδεικνύοντας την πρωτόγονη ιδέα σε ένα ανοικτό, φυσικό χώρο όπου η κινηματογραφική μηχανή γίνεται το “μάτι του σκηνοθέτη” και μια αιώνια αφήγηση θεατρικής, παραστατικής, ανθρώπινης και εμπειρίας ζωής.