Η Μαρία είναι μουσικός που ασχολείται με κοινοτικά προγράμματα που προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικοδόμηση της ειρήνης και την κοινωνική ένταξη μειονοτήτων μέσω της μουσικής και της εκπαίδευσης. Η Μαρία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο City University of London με κατεύθυνση τα κλασικά κρουστά και συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, αποκτώντας ειδίκευση στην εκτέλεση κρουστών και την μουσική εκπαίδευση. Επίσης, είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχαλίνου Ζεμπύλα, ερευνώντας τη μουσική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για την ειρήνη.
Το πάθος της για την εκπαίδευση και την ένταξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στην κοινωνία την οδήγησαν σε μία σειρά σεμιναρίων στον προσφυγικό καταβλυσμό του Σκαραμαγκά στην Αθήνα, όπου και έγινε World Voice Master Trainer του British Council. Έχει επίσης εκπαιδευτεί από τους Μουσικούς Χωρίς Σύνορα στην Ολλανδία. Η Μαρία συνεργάστηκε με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου για τρία συνεχόμενα έτη, προσφέροντας εργαστήρια μουσικής, διετέλεσε μέλος της ομάδας του Sistema Cyprus διευθύνοντας την ορχήστρα πνευστών στη Λάρνακα και προσέφερε εργαστήρια κοινωνικής μουσικής στις Στέγες Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μεταναστών και Προσφύγων.
Η Μαρία είναι συνιδρυτής της δικοινοτικής πρωτοβουλίας Rhythm of Cyprus, ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα με στόχο τη χρήση της μουσικής ως εργαλείο προώθησης της ειρήνης μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ παιδιών και νέων, όπου το 2019 κατέκτησε το Stelios Foundation Award. Το 2022 είχε αναδειχθεί ως μία εκ των τεσσάρων φιναλίστ στα βραβεία νέων της κοινοπολιτείας για την περιοχή της Ευρώπης και του Καναδά, και το 2023 βραβεύτηκε με το Parsons Music Advocacy Award, μία εκ των δύο στην Ευρώπη και έχει προσκληθεί να παρουσιάσει τις δράσεις της τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Μουσικής Εκπαίδευσης.
Μεταξύ άλλων, η Μαρία διδάσκει κλασικά κρουστά στα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου, συμμετέχει στην TrakArt Pops Orchestra, είναι έκτακτη μουσικός στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ηγείται εργαστηρίων κοινοτικής μουσικής σε όλη την Κύπρο και είναι μέλος της ομάδα της Λάρνακας για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2030.
Μέσα από το τρίπτυχο μουσικής, έρευνας και δράσης, η Μαρία στοχεύει να δημιουργήσει ένα τρίγωνο γνώσεων και εμπειρίας που να ασκεί και να προάγει την ειρήνη μέσω της μουσικής στην Κύπρο και όχι μόνο.